Београд: Александар Антић присуствовао прослави Рамазанског бајрама испред Бајракли џамије

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


21. септембар 2009.
Београд/ Србија

Поводом Рамазанског бајрама, председник Скупштине града Александар Антић присуствовао је данас прослави овог исламског празника испред Бајракли џамије на Дорћолу. На делу између улица Краља Петра и Цара Уроша, Исламска заједница Србије организовала је данас манифестацију под називом „Бајрамска софра”, где се окупило више од хиљаду грађана. Муслимански верници прострли су ћилиме око којих су поставили столове са ђаконијама, а госте су служиле муслиманке у традиционалној ношњи.

Председник Скупштине града Београда Александар Антић честитао је муслиманима празник и рекао да данашња свечаност оличава Београд у којем он жели да живи.

– Градска власт жели да Београд буде место у којем ће у миру и слози живети сви људи, без обзира на верску или националну припадност. Београд је пре свега један космополитски град у коме људи различитих вероисповести живе заједно и посећују једни друге за верске празнике– рекао је Антић.

Муфтија Мухамед Јусуфспахић казао је да је ово прилика да се свечаност одржи на отвореном и да се комшије боље међусобно упознају. Он је захвалио свим људима који су дошли испред џамије.

Осим већег броја грађана, пред џамију је дошао и рабин Исак Асијел, дугогодишњи муфтија Хамдија Јусуфспахић и министар културе Небојша Брадић.

Извор[уреди]