Београд: Александар Антић примио амбасадора Чешке Републике Хану Хубачкову

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


6. август 2009.
Београд/ Србија

Председник Скупштине града Београда Александар Антић примио је данас у Старом двору Хану Хубачкову, амбасадора Чешке Републике у Србији. Изразивши задовољство поновним сусретом, председник Антић је поновио изразе захвалности грађана Београда народу и влади Чешке Републике, посебно због обнове Уролошке клинике у Београду, у чију је реконструкцију Чешка Република уложила знатна средства.

Хана Хубачкова истакла је да се у Београду осећа добродошлом, да је остварила низ личних пријатељстава и да наставља да ради на промоцији добрих односа два народа. Чешка Република издвојила је 14 милиона евра за подршку развојним пројектима локалних заједница, пре свега у области здравства, школства, водоснабдевања.

Данашњи сусрет био је посвећен разматрању реализације бројних предлога за унапређење привредне активности градова Београда и Прага, као и њихових привредних комора. Александар Антић је нагласио да ће се лично заложити да се, посредством Скупштине града и Привредне коморе Београда, организује квалитетна размена информација која ће омогућити да већ на јесен, када се очекује долазак привредне делегације Чешке Републике, конкретни пројекти буду спремни за реализацију.

Извор[уреди]