Београд: Александар Антић посетио Ургентни центар

Извор: Викиновости


7. јануар 2010.
Београд/ Србија

Председник Скупштине града Београда Александар Антић посетио је вечерас Ургентни центар Клиничког центра Србије и упознао се са радом лекара и медицинског особља установе која непрестано пружа хитну медицинску помоћ грађанима. Посети је присуствовао др Периша Симоновић, државни секретар Министарства здравља Републике Србије.

– Обичај је да се Бадње вече проведе у кругу породице, али ће и ове ноћи много људи у овом граду радити да би осталима омогућили да нормално живе. Ургентни центар сам посетио јер мислим да грађане стално треба подсећати на ову чињеницу, као и указивати поштовање и помагати људима од којих зависи живот у овом граду и наше здравље. Тренутно у овој здравственој установи ради 400 људи, који примају пацијенте из Београда и околних градова Србије без обзира имају ли здравствену књижицу, упут или осигурање – рекао је Антић.

Др Периша Симоновић је најавио да ће град и република настојати да притисак на Ургентни центар, који дневно прими хиљаду људи, прерасподеле на друге здравствене установе.

Посетиоци су лекаре и медицинско особље послужили божићним колачима.

Напомена: снимак овог догађаја можете преузети са сајта www.infobiro.tv.

Извор[уреди]