Београд: Акција „Паркинг сервиса” на Београдском сајму

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

10. март 2010.
Београд/ Србија

Поводом почетка другог дела акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе”, сутра у 14 часова, у хали 4 Београдског сајма, ЈКП „Паркинг сервис” организује специјалан квиз о безбедности у саобраћају за најмлађе посетиоце Сајма аутомобила. Осим представника овог предузећа и саобраћајне полиције, акцији „Ђаци вас моле, успорите поред школе” придружиће се Леонтина и дечји хор „Чаролија”, који ће отпевати добро познату песму и тиме подсетити посетиоце сајма да обрате пажњу на најмлађе учеснике у саобраћају.

Специјални гости квиза биће ученици трећег разреда ОШ „Михајло Петровић Алас”, који су пре три године били први полазници ове акције. Четвртак је „familly day” на Београдском сајму, када улазница кошта 500 динара, а за децу до 16 година у пратњи оба родитеља је бесплатна. ЈКП „Паркинг сервис” позива све родитеље да поведу своју децу и учествују у квизу о безбедности у саобраћају. За све учеснике квиза, обезбеђене су симболичне награде.

Циљ акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе” јесте да се подигне ниво свести о безбедности најмлађих учесника у саобраћају, а то су управо ђаци. Сваке године „Паркинг сервис” првацима поклања флуоресцентне прслуке како би били уочљивији возачима на путу од куће до школе.

Извор[уреди]