Београд: Акција „Ђаци вас моле – успорите поред школе” и у звездарским школама

Извор: Викиновости


11. децембар 2009.
Београд/ Србија

Акција „Ђаци вас моле – успорите поред школе” Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис” наставља се наредне недеље у школама на територији општине Звездара. Како је за Беоинфо рекао Мирољуб Војиновић, координатор ове акције, уз пригодан едукативни програм, од 15. децембра флуоресцентне прслуке добиће 1.285 ђака првака из 13 основних школа. Централна манифестација одржаће се у четвртак, 17. децембра, у 13 часова, у Основној школи „Јелена Ћетковић”, Врањска 26.

– Ове недеље организовали смо акцију у шест школа на Савском венцу, где је подељено 297 заштитних прслука, као и у седам школа у Младеновцу за 490 ђака првака. По завршетку обиласка школа на Звездари, испунићемо оно што смо планирали за прво полугодиште, а то је да акцију реализујемо у свим основним школама на територији осам градских општина – казао је Војиновић.

У другом полугодишту акција „Ђаци вас моле – успорите поред школе” биће организована и у школама на територији преосталих девет општина, и то највероватније до априла. Тако ће и током ове школске године сви ђаци прваци добити заштитне прслуке и основна знања о правилима понашања у саобраћају. Ове године у Београду је уписано укупно 15.710 првака.

Циљ кампање јесте да брига о безбедности најмлађих прерасте у свакодневну навику, а ношење заштитних прслука постане навика коју ће усвојити и генерације учесника у саобраћају које тек стасавају.

Извор[уреди]