Београд: Акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе” настављена на Чукарици

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

20. април 2010.
Београд/ Србија

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис” наставља акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе”. Према речима Мирољуба Војиновића, координатора акције, до краја недеље требало би да буде завршен обилазак свих школа на територији општине Чукарица.

– То ће бити четрнаеста општина где је окончан овогодишњи едукативни програм о безбедности у саобраћају, уз поделу флуоресцентних заштитних прслука за ђаке прваке. На Чукарици ћемо обићи седамнаест основних школа и првацима поделити укупно 1.819 прслука. Преостали су Вождовац, Нови Београд и Земун и настојаћемо да до краја маја акција буде спроведена и у свим основним школама на територији ових општина – казао је за Беоинфо Војиновић.

Од почетка школске 2009/2010. године подељено је укупно 8.350 заштитних прслука, а са Чукарицом ова бројка попеће се на више од десет хиљада. Поред редовне акције у школама, „Паркинг сервис” је узео учешће и у манифестацији „Дани Београда”, где је протеклог викенда у Музичком павиљону на Калемегдану организован квиз о безбедности у саобраћају. Кратком едукацијом и перформансом, потпомогнутим дечјим хором „Чаролија”, деци су објашњена основна правила о саобраћају, а након тога организован је квиз. Сваком ко је дао тачан одговор подељен је заштитни прслук и ди-ви-ди са песмом хора „Чаролија”. Поред тога, средином марта на београдском сајму аутомобила традиционално је организован квиз о безбедности у саобраћају за најмлађе посетиоце.

„Паркинг сервис” већ трећу школску годину организује акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе” са жељом да ученици првог разреда основних школа на територији свих градских општина добију основна сазнања о култури у саобраћају. Циљ акције јесте да се подигне ниво свести о безбедности најмлађих учесника у саобраћају, а то су управо ђаци. Сваке године „Паркинг сервис” првацима поклања флуоресцентне прслуке како би били уочљивији возачима на путу од куће до школе.

Извор[уреди]