Београд: Агенција за сарадњу са НВО на „Supernatural” фестивалу

Извор: Викиновости

23. април 2010.
Београд/ Србија

Агенција за сарадњу са НВО и европску хармонизацију учествује у организацији креативног програма на овогодишњем „Supernatural” фестивалу, који ће се одржати у парку код Хајдучке чесме у недељу, 25. априла. У овом програму учествоваће удружења и привредни субјекти који промовишу свест о заштити животне средини и на интерактиван начин указују на еколошке проблеме, али и решења.

– Наш наступ на „Supernatural”фестивалу само је једна у низу активности које агенција спроводи у циљу подршке организацијама које се баве заштитом животне средине и промоцијом здравих стилова живота. Циљ нам је да афирмацијом рада удружења која се баве овом тематиком подигнемо свест грађана о неопходности заштите природних добара. У недељу ћемо представити пројекат „Циклирање – јавни бицикли”, који представља пример одрживог, здравог и еколошког начина кретања по граду – изјавио је за Беоинфо Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са НВО и европску хармонизацију.

Поред агенције, у овом делу фестивалског програма планирано је и учешће Футура факултета за примењену екологију, Секопака, Фонда за повраћај и рециклажу лименки, Центра за промовисање, развој и примену обновљивих извора енергије, као и ЈКП „Градске пијаце”.

„Supernatural”, фестивал у природи, јесте мултимедијални уметнички пројекат који окупља све узрасте, где уз музику и остале видове уметности могу ближе да се упознају са еколошким проблемима данашњице, као и решењима и новим идејама за одрживи развој, рециклажом, обновљивим изворима енергије, и уопште здравим начином живота.

Извор[уреди]