Београд: Агенција за сарадњу са НВО и европску хармонизацију осудила дојаву о експлозивној направи

Извор: Викиновости

12. јун 2010.
Београд/ Србија

Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију осудила је данашњу дојаву да је у згради Градске управе, на Тргу Николе Пашића 6, постављена експлозивна направа. Дојава је стигла током поподнева, док је у две сале у приземљу зграде био у току пратећи програм Сајма организација цивилног друштва, у организацији Агенције.

Зграда је испражњена око 17 часова, након завршетка радног времена. У то време у великој сали Градске скупштине текла је расправа у организацији Грађанских иницијатива на тему „Привредна делатност организација цивилног друштва – порески аспекти”, док су у сали број 9 представници организације „Геј стрејт алијанса” организовали представљање „Гросовог извештаја”. Поред великог броја посетилаца, представника невладиних организација, у згради Градске управе налазило се и неколико народних посланика, који су учествовали у раду поменутих трибина.

Агенција за сарадњу са НВО и европску хармонизацију осудила је у свом саопштењу овај покушај да се спречи одржавање пратећег програма Сајма организација цивилног друштва и захвалила јединицама Министарства унутрашњих послова што су у најкраћем року изашле на терен и евакуисале зграду.

Извор[уреди]