Београд: Џет-ски за Трофеј Београда

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. август 2009.
Београд/ Србија

Такмичење у спорту џет-ски за Трофеј Београда одржаће се на Сави у недељу, 9. августа, код Хале 14 Београдског сајма, речено је данас на конференцији за новинаре у просторијама Туристичке организације Београда. Учествоваће 40 пробраних такмичара, који ће наступити у четири категорије: млађи и старији пионири, кадети и јуниори. Ово надметање биће увертира за Европско и Светско такмичење, која ће се на истом месту одржати средином августа.

Председник Џет-ски савеза Београда Филип Ерчић рекао је да је циљ манифестације да се овај спорт популаризује.

– Упркос увреженом мишљењу да је џет-ски опасан, морам рећи да то није истина. Од 2003. године, откако Спортски савез Србије и Београда организују такмичења у оквиру Трофеја Београда, нисмо имали ниједан проблем, повреду и нешто слично. Много радимо на безбедности учесника, и то нам је, заправо, најважнији задатак – казао је Ерчић, који је додао да су се несреће дешавале на другим такмичењима, која није организовао београдски џет-ски савез.

Током године савези Србије и Београда организују школе за џет-ски, где будући такмичари стичу неопходне вештине.

– Обука је бесплатна, што значи да ово није спорт само за богате – истакао је Ерчић. Будући да у такмичењу за Трофеј Београда учествују млађе категорије спортиста, сваки од њих возиће засебну вожњу у трци с временом, а иза себе у скутеру имаће инструктора. Учесници ће бити опремљени заштитном опремом.

Организатори такмичења су џет-ски савези Београда и Србије, а покровитељ Секретаријат за спорт и омладину.

Извор[уреди]