Београд: Љиљана Јовчић посетила вртић „Петар Пан” у Батајници

Извор: Викиновости


11. децембар 2009.
Београд/ Србија

Градска секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић посетила је данас вртић „Петар Пан” у Батајници. Вртић се налази у објекту закупљеном на десет година и адаптираном за потребе Предшколске установе „Др Сима Милошевић” из Земуна. Објекат површине 1.500 квадратних метара је климатизован, има своју котларницу, противпожарни аларм и видео-надзор у дворишту и свим просторијама у којима бораве деца. Двориште има 110 квадратних метара и паркинг простор, а у њему се налази и објекат површине 300 квадрата, који ће у случају потребе бити адаптиран. У вртићу ће боравити око 300 деце распоређено у четири јаслене и шест вртићких група.

– Вртић је почео да ради пре двадесетак дана и сада у Батајници, као и у пет градских општина, више не постоји листа чекања за децу вртићког узраста. Тренутно га похађа 260 деце, а још 60 малишана од једне до три године биће уписано у наредна два месеца. Овај објекат се налази у здравом, зеленом окружењу и има „центре интересовања” и собе за развој различитих активности. У њему се налази и посебна соба за спавање, а деца која не желе да спавају могу да се играју док се њихови вршњаци одмарају – рекла је Љиљана Јовчић.

У улици Цара Душана 87 у Земуну адаптира се пословни простор, а Предшколској установи „Др Сима Милошевић” враћен је објекат на Батајничком путу – објекат површине 2.200 квадратних метара биће савремено реконструисан до септембра идуће године.

До краја године биће отворен вртић на Чукаричкој падини и у Белом Потоку, а биће завршени и грађевински радови у вртићу површине 3.500 квадратних метара у Калуђерици и објекту у Сремчици. У јануару и фебруару завршиће се изградња вртића у насељима Миријево 1 и 2. Савремена централна кухиња отворена је у Младеновцу, а почиње и градња исте такве кухиње на Савском венцу, најавила је Љиљана Јовчић.

Извор[уреди]