Пређи на садржај

Београд: Љиљана Јовчић обишла адаптирани вртић „Орашчић” на Видиковцу

Извор: Викиновости


30. новембар 2009.
Београд/ Србија

Вртић „Орашчић” на Видиковцу, у којем тренутно борави око 400 деце, обишла је данас градска секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић. Овај објекат налази се у саставу Предшколске установе „Раковица” и узет је у закуп на десет година.

– Вртић је укупне површине 1.670 квадратних метара, савремено је опремљен интерним и екстерним надзором и изграђен је по модерним принципима, који омогућавају највиши ниво пружања услуга деци. Има простране и светле просторије у којима се квалитетно организује васпитно-просветни рад. У њему тренутно бораве и деца из вртића „Лабудић”, чија реконструкција треба да буде завршена до 3. јануара, када ће се она вратити у тај објекат, док ће „Орашчић” примити нову децу са листе чекања – рекла је Љиљана Јовчић.

За опремање овог вртића из градског буџета издвојено је око 3,8 милиона динара. Председник општине Раковица Бојан Милић истакао је да је ова локација одлично место за вртић, те да је објекат нашао своју праву намену. Он је додао да почетком следеће године општина Раковица практично више неће имати листу чекања деце за упис у вртиће.

Кад је реч о обдаништима на територији Раковице, изабран је извођач радова за комплетну реконструкцију и адаптацију „Изворчића”, у току је и израда комплетне техничке документације за реконструкцију, санацију и адаптацију вртића „Долорес”, а биће приведен намени и пословни простор у улици Славољуба Вуксановића 1-7 за будући вртић „Изворчић 2”. ПУ „Раковица” користи 16 објеката, од којих је 11 наменски грађено, а пет је узето у закуп и адаптирано за потребе делетности предшколске установе. Свим облицима рада обухваћено је око 3.800 деце, од којих је 2.760 у целодневном боравку, а 766 у јаслама. Припремни предшколски програм у трајању од четири сата похађа око 270 деце.

Љиљана Јовић нагласила је и да је нов објекат на Чукаричкој падини завршен, те да је преостало да се монтира технолошка опрема за централну кухињу и вешерај, као и опрема за радне просторије за децу. Родитељи су већ позвани да припреме сву потребну документацију за упис, па се очекује да објекат и званично буде отворен за десетак дана. Поред тога, наредне недеље очекује се и званично отварање новог вртића „Петар Пан” у Батајници.

У свим вртићима, иначе, појачане су мере хигијенско-епидемиолошког надзора, а испред сваког улаза налазе се отирачи натопљени дезинфекционим средством. Сва купатила имају средства за хигијену и у овом тренутку нема места за панику јер се поступа у складу са свим упутствима Радне групе за спречавање пандемије грипа, додала је Љиљана Јовчић.

Извор[уреди]