Београд: Јуниори вртићу „Дизниленд” на Вождовцу

Извор: Викиновости


1. децембар 2009.
Београд/ Србија

Секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић вечерас је у галерији „Озон” отворила изложбу најбољих дечјих фотографија пристиглих на Међународни фото конкурс часописа „National Geographic Junior”. Изложена је 21 фотографија које ће бити продате на хуманитарној аукцији у четвртак, 3. децембра, у 18 часова. Сва прикупљена средства биће донирана вртићу „Дизниленд” на Вождовцу. Отварању је присуствовао и Бранко Арсенијевић, председник Привременог органа општине Вождовац, који се захвалио граду што ће им на овај начин помоћи да се двориште једног вождовачког вртића опреми неопходним реквизитима за игру малишана.

– Сви ви који сте некада боравили у неком од београдских вртића сада сте добили шансу да им помогнете. На овај начин показаћете и своју друштвену одговорност, али ћете и помоћи да се купе мобилијари и опреми двориште вртића „Дизниленд”. Позвали смо све директоре јавних комуналних и јавних предузећа, као и фирми у Београду да се одазову овој хуманитарној аукцији и на тај начин помогну деци, али и да овим најлепшим дечјим фотографијама оплемене просторе својих установа и предузећа – рекла је Љиљана Јовчић.

На овогодишњи, трећи по реду, конкурс пристигло је 800 дечјих фотографија. Талентовани ученици такмичили су се у четири категорије: свет животиња, пејзаж, људи и хумор. Најбоље радове, њих 12, компанија „Став” наградила је Самсунговим фотоапаратима. Првонаграђени у свакој категорији учествоваће на међународном такмичењу које ће се крајем децембра одржати у Вашингтону. Организатори изложбе су дечји часопис „National Geographic Junior” и Секретаријат за дечју заштиту.


Извор[уреди]