Београд: Јасле „Чаролија” на Врачару добиле ново двориште

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

7. мај 2010.
Београд/ Србија

Данас је у јаслама „Чаролија” у Кумановској 13 на Врачару отворено реновирано двориште у коме ће 80 малишана узраста до три године моћи безбедно да се играју. Општина Врачар је у реновирање уложила око три милиона динара. Постављена је нова ограда, асфалт, справе за игру и клупе, а посађено је и педесет туја и седам нових стабала брезе. Свечаности су присуствовали Љиљана Јовчић, секретарка за дечју заштиту, Бранимир Кузмановић, председник општине Врачар, Небојша Милићевић, члан Општинског већа, као и запослени у Предшколској установи „Врачар”.

– Драго ми је што Врачар постаје све млађи и што ће, за отприлике месец дана, најмлађи наши суграђани добити и простор у Петроградској улици, са исто овако лепим и великим двориштем. Искрено се надам да после отварања објекта у Петроградској, и после ослобађања неких парцела које припадају Секретаријату за дечју заштиту, општина Врачар неће имати проблема са листом чекања, бар за децу из посебно осетљивих категорија и за ону чија су оба родитеља запослена – рекла је Љиљана Јовчић.

Према њеним речима, као и на другим општинама и на овој постоје вртићи за које влада највеће интересовање родитеља. На Врачару и ове године највише њих је заинтересовано за „Мићу и Аћима”. Овај вртић биће још лепши, јер се управо завршава пројекат његове комплетне санације и адаптације.

– Морам да се захвалим Небојши Милићевићу, члану Општинског већа, на идеји да се уреди ово двориште и директорки Предшколске установе „Врачар” што увек има разумевања за наше заједничке акције. Сматрамо да је безбедност деце јако важна, због чега су и урађени сви ови радови, и да смо обезбедили да наша врачарска деца имају најбоље могуће услове када изађу у двориште по овако лепом дану. Захваљујем свима који су учествовали у овој акцији – истакао је Бранимир Кузмановић.

Извор[уреди]