Београд: Јавни позив за суфинансирање програма за време летњег распуста

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

30. март 2010.
Београд/ Србија

Секретаријат за спорт и омладину упутио је јавни позив за суфинансирање програма за ученике основних и средњих школа за време летњег школског распуста. Програми су бесплатни и треба да омогуће спортско-рекреативне и друге активности основцима и средњошколцима. Рок за подношење предлога је 16. април.

Предлози програма и пројеката биће подељени у две целине: једну чине програми спортско-рекреативних активности (спортови на води, спортско-рекреативни кампови, спортско-рекреативни програми на отвореном и друго) програми од интереса за младе (мале школе – курсеви из различитих области којима се стичу основна сазнања потребна за креативно и осмишљено слободно време).

– Од свих који се пријаве за овај конкурс очекујемо да максимално изађу у сусрет потребама деца за време лета и да веома озбиљно и савесно реализују пројекте за које им одобримо средства. Прошлог лета распуст је на овај начин провело више од 20 хиљада београдских основаца и средњошколаца, па и ове године очекујемо сличан одзив. Поред тога, наш секретаријат ће омогућити свим ђацима да једном недељно, уз ђачку књижицу, бесплатно користе београдске базене. Уверени смо да ће и деца која нису у могућности да некуд отпутују за време распуста ипак квалитетно провести своје слободно време. О распореду програма и тачној сатници ђаци се могу информисати у својим школама или на сајту града Београда – рекао је Немања Радовић, помоћник секретара за спорт и омладину.

За програме у области спорта позив је упућен спортским центрима, јавним предузећима, установама и другим привредним друштвима на територији Београда регистрованим за обављање делатности у области спорта. У области програма за младе позив је упућен спортским организацијама, удружењима и савезима, као и организацијама, удружењима, привредним друштвима и установама на територији Београда.

Предлагачи појединачних програма могу подићи упутство са прописаним условима које предлагач треба да испуни за организовање програма и образац, који је саставни део предлога програма, у Секретаријату за спорт и омладину сваког радног дана од 10 до12 часова. Потребна документација може се преузети и са сајта града Београда www.beograd.rs.

Извор[уреди]