Београд: ЈП „Ада Циганлија” награђена плакетом „Пројекти будућности“

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

29. март 2010.
Београд/ Србија

Јавно предузеће „Ада Циганлија” награђено је данас плакетом „Пројекти будућности” у оквиру манифестације „Покажимо свима шта Србија има”, коју су организовали Клуб привредних новинара, „Агробанка” и Центар за мала и средња предузећа Београд. „Ада Циганлија” је понела ово престижно признање за више пројеката којима је остварен допринос развоју спорта, као и стварању инклузивног друштва.

– Ово је признање нашем концепту пословања и настојањима да увек гледамо напред и идемо корак даље од циљева које смо зацртали, рекао је Зоран Гајић, директор ЈП „Ада Циганлија”, приликом уручења награде и додао да су пружање најквалитетнијих услуга посетиоцима, стално унапређивање постојећих садржаја, као и друштвено одговорно пословање императив њиховог пословања предузећа.

Ово јавно предузеће је, између осталог, реализовало неколико значајних пројеката ради помоћи и подршке особама са инвалидитетом. Најважнији међу њима је изградња Спортског центра за особе са инвалидитетом, који је почео са радом прошле године.

Ада Циганлија је један од ретких спортско-рекреативних комплекса који је готово у потпуности прилагођен особама са инвалидитетом. У том циљу ту је изграђено више приступних пешачких рампи и стаза, јавни тоалети и паркиралишта намењена искључиво особама са инвалидитетом и отворен приступ свим спортским теренима.

Ово предузеће континуирано ради на побољшању спортско-рекреативне понуде, те је тако својим посетиоцима обезбедило низ бесплатних садржаја као што су затворена тениска хала са најсавременијом подлогом, каква се користи на популарном US Open-у. Будућим младенцима обезбеђен је јединствен простор за венчања на отвореном, у Парку за венчања који се налази у најлепшем и најзеленијем делу Аде Циганлије. Прошле године, отворен је и најсавременији трим-парк у земљи, који са 24 професионалне справе представља праву велику теретану.

ЈП „Ада Циганлија” обогатило je и зимску сезону на најпопуларнијем београдском излетишту највећим отвореним клизалиштем у граду, које је током зиме посетило готово 20 хиљада људи. За оне који воле водене спортове, отворен је понтонски базен на самом језеру, а ускоро се очекује и отварање центра за водене спортове.

Извор[уреди]