Пређи на садржај

Без струје 7.000 потрошача у Пријепољу

Извор: Викиновости
Лим у Пријепољу
Слика: Admir Veljovich.

6. март 2015.
Пријепоље/ Шабац (Beta) - Начелник Одељења за ванредне ситуације Полицијске управе у Пријепољу Горан Посркача изјавио је у петак да је снег у Полимска општинама донео највише проблема у снабдевању струјом и да је у општини Пријепоље без струје било око 7.000 потрошача.

„У седам сати смо имали 157 трафостаница које су биле ван напона, али се стање врло брзо мења, чему доприноси влажан снег и лоша нисконапонска мрежа, посебно у планинским селима. Струје немају приградска насеља у Пријепољу, као ни Бродарево и цело подручје које му гравитира“, рекао је Бети Посркача.

Он је додао да су екипе Електродистрибуције већ на терену, да се очекује помоћ из других електродистрибутивних предузећа и да постоје уверавања да ће потрошачи у градској зони Пријепоља данас добити струју.

Слично је и у Прибоју где је јутрос ван напона било 110 трафостаница са око 1.700 потрошача а у Новој Вароши у погону нису биле 24 трафостанице са више од 600 потрошача.

Влажан снег који пада више од 24 сата покидао је електричну мрежу због чега од јутрос струју немају потрошачи у варошици Рудник, у Прањанима на Сувобору и на излетишту Рајац са околином, саопштено је у општини Горњи Милановац.

Због нестанка електричне енергије варошица Рудник је остала и без воде па су из Горњег Милановца упућене цистерне из којих се обавља снадевање популације.

Када је реч о поплавама, бујични токови у околини Шапца излили су се током ноћи у десетак села и угрозили домаћинства и пољопривредно земљиште, речено је Бети у Штабу за ванредне ситуације тог града.

Извор[уреди]