Пређи на садржај

Без договора Срба и Кфора у Јагњеници

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

28. новембар 2011.
Јагњеница-  (Beta) - Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић и представници Кфора нису успели у понедељак да се договоре око решења за стање у селу Јагњеница где је Кфор уклонио барикаду.

Ристић је замолио војнике Кфора да се врате на почетну позицију и да ослободе саобраћајницу коју од јутрос војници држе у блокади. Из Кфора су, међутим, затражили да се грађани повуку и најавили да ће на месту где је била барикада, према албанском селу Чабра, поставити стални контролни пункт.

Ристић је одговорио да такво обећање у име грађана не мозе да да, па се разговор завршио без договора.

Поподне је један Србин повређен у новом сукобу демонстраната и војника Кфора. Сукоб је избио пошто је запаљен камион са дрвима који су Срби користили као део барикаде. Војници Кфора су узвратили шок-бомбама. Чули су се и пуцњи. У гужви није било могуће видети како је повређен Србин који је одвезен пут болнице у Косовској Митровици.

После петоминутне чарке стање се смирилио, а грађани и војници и даље стоје једни наспрам других.

Војници Кфора су довезли и више оклопних возила којима су додатно препречили пут који од Косовске Миртовице води ка Зубином Потоку, тако да је та општина практично одсечена од остатка севера Косова.

На истом месту је и велики број грађана који одбијају да се разиђу упркос позивима Кфора.

Извор[уреди]