Бајатовић и представници странака из Ниша о гасоводу

Извор: Викиновости


24. мај 2009.
Ниш/ Србија

(Бета) - Генерални директор „Србијагаса“ Душан Бајатовић разговараће у понедељак са представницима града Ниша и политичких партија из локалне скупштине о траси гасовода „Јужни ток“ кроз Србију.

Изјава Бајатовића да ће траса гасовода у Србију ући код Зајечара, а не код Димитровграда и Ниша изазвала је оштру реакцију нишке опозиције. Градоначелник Ниша Милош Симоновић најпре је оценио да је нова траса само идеја директора „Србијагаса“, а потом да је договорена на међудржавном нивоу и да неће штетити Нишу који је по ранијем плану требало да буде централно гасно чвориште.

У среду, 27. маја биће одржана ванредна седница Скупштине града на којој ће бити усвојени закључци који ће бити упућени Влади, другим релевантним институцијама, као и општинама и градовима југоисточне Србије у вези са гасификацијом. Из кабинета градоначелника је саопштено да „иако Ниш има гас мора да делује као центар југоисточне Србије“.

Саопштено је и да ће Ниш од надлежних републичких институција затражити „званичне писане гаранције да ће се, до изградње гасовода 'Јужни ток', интензивирати изградња примарне гасоводне мреже према Пироту, Белој Паланци, Димитровграду, Прокупљу, Лесковцу и Врању“.

Извор[уреди]