Пређи на садржај

Барикаде остају као одраз јединства

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

12. октобар 2011.
Лепосавић-  (Beta) - Препуштање севера Косова није услов за европске интеграције Србије, изјавио је у уторак увече након састанка с представницима локалних Срба у Лепосавићу, шеф преговарачког тима Србије Борислав Стефановић.

„Никакав сличан услов није Србији постављен и ја се надам да неће ни бити. Сигурно је да морамо кроз дијалог наћи решење за конкретне проблеме, између осталог за проблем севера Косова без обзира шта каже Приштина“, рекао је Стефановић на питање новинара након више од три сата разговора с председницима српских општина са севера Косова.

Упитан шта ће бити са барикадама, он је рекао барикаде „остају као средство а не као циљ“ и да су оне су „одраз јединства и одлучности грађана да на миран начин бране своје интересе“.

Председник општине Зубин поток Славиша Ристић је новинарима након састанка са Стефановићем рекао да је за Србе на северу Косова неприхватљиво да косовска царина буде на административним прелазима Јариње и Брњак.

Ристић је рекао да су председници општина од Стефановића тражили да се у решење проблема на северу Косова укључи и Скупштина Србије.

Извор[уреди]