Артуро Гети пронађен мртав

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагуСао Паоло/ Бразил/Канада (Бета/ Б92) Сао Пауло - Бивши боксерски шампион Артуро Гети пронађен је мртав у хотелској соби луксузног одмаралишта Порто де Галинас у Бразилу.

Полиција је објавила да је тело некадашњег шампиона у велтер категорији пронађено у петак увече соби хотела у одмаралишту у које је Гети допутовао у пратњи супруге и једногодишњег сина. Полиција је објавила да је задржала супругу Артура Гетија као осумњичену за смрт бившег боксерског шампиона.

Полиција је саопштила да је 23-годишња Аманда Родригес приведена у недељу, после противречности током испитивања. Гети је пронађен у хотелској соби у Порто де Галињасу на северуистоку Бразила.

Полиција је објавила да је Гети наизглед задављен каишем ташне, која је пронађена са крвавим мрљама на лицу места. Ос им тога, канадски боксер имао је и повреде главе.

Гети је својевремено био један од најпопуларнијих боксера своје генерације, а три славне борбе са Микијем Вордом показале су и да је био одличан борац.

Био је познат по јаким ударцима и чврстој, "гранитној" бради. Титулу у велтер категорији освојио је 1995. године, када је победио Трејсија Хериса Патерсона у Атлантик Ситију.

Његов ударачки стил и природни шарм помогли су му да постане један од омиљенијих спортиста у Њу Џерсију, у који се доселио 1991, када је постао професионалац.

У том граду је остао и пошто је отишао у пензију 2007. године. Каријеру је завршио са учинком од 40 победа и девет пораза и 31 нокаута.

"Током целе каријере борио се са нама, познавали смо га од када је имао 17 година. Ово је једноставно неизрецива трагедија. Немам речи. Ово је ужас", рекла је Кети Дува из промотерске агенције Мејн Ивентс.

Гети је три пута бранио титулу, а онда је прешао у вишу категорију, где га је победио Ејнџел Манфреди 1997. године. Поражен је још два пута, а онда је везао четири победе и стекао право да се бори са Оскаром Де Ла Хојом.

Гети је нокаутиран у петој рунди те борбе, али то му није нимало умањило огромну популарност код његових следбеника.

"Једноставно је освајао срца толико много људи. Причали смо да има публику као што је имао Грејтфул дед, увек смо виђали иста лица", рекла је Дува.

Извор[уреди]