Апел Путева Србије да се не полази на пут без преке потребе

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Зима
Слика: Laslovarga.

31. јануар 2014.
Војводина/ Србија (Beta-AP) - Јавно предузеће Путеви Србије апеловало је у петак на возаче да на пут не крећу без преке потребе, због јаке кошаве која прави сметове и појаве леда на већем делу путне мреже у Србији.

Како се истиче у саопстењу , уколико ипак морају да пођу на пут возачи би требало да буду посебно обазриви, обавезно користе зимску опрему и зимске пнеуматике, прилагоде брзину условима кретања на путу и поштују ограничења брзине.

Према информацијама од петка ујутро Ауто-мото савеза Србије, у источним деловима Србије и у Војводини саобраћај отежава изузетно јак ветар који ствара снежне сметове.

Поједини путеви у Србији су због високих снежних наноса непроходни, а бројна возила су због лоших временских прилика слетела са пута или препречила коловоз.

На аутопутевима коловози су делимично влажни, док заосталог снега има на путевима II и III приоритета у регионима Врања, Ниша, Пожаревца, Колубаре, Новог Пазара, Крагујевца, Зајечара, Крушевца, Ужица, Пожеге, Ивањице, Чачка и Београда.

Како се наводи, због ниских температура изражена је опасносот од поледице, најкритичније деонице под ледом су на прилазима Дивчибарама и Копаонику.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg