Пређи на садржај

Анекс уговора са АИК банком

Извор: Викиновости


6. април 2010.
Крагујевац/ Србија

Без обзира на рецесију инвестиционе активности у Крагујевцу се настављају, рекао је на данашњој редовној конференцији за новинаре члан Градског већа за инвестиције и развој Небојша Васиљевић.

Према његовим речима израелска компанија Плаза радове на изградњи тржног пословног центра у Колонији наставља на лето, након измене пројекта која је у току, а према најавама овог инвеститора радови би требало да буду завршени до краја 2011.године. Крајем маја у насељу Аеродром биће отворен хипермаркет Туш, компанија Делта изводи припремне радове за изградњу Делта рентал парка и они су пред добијањем грађевинске дозволе док је рок за завршетак радова, који обухвата изградњу Темпа, крај новембра односно децембар ове године. Компаније Глобал и Нелт воде јаку маркетиншку кампању за своје стамбено пословне просторе које граде у Крагујевцу. Нелт ради пуном паром док је Глобал у припремама за добијање грађевинске дозволе с обзиром да локацијску већ поседује. Оно што је новост је да је Град потписао Анекс Уговора са АИК банком на локацији Зеленило, односно докуп додатних 25 ари на којима ће ова банка и групација окупљена око ње градити стамбено пословни простор. Пробитни уговор подразумевао је изградњу 18 000 квадрата бруто и 15 500 квадрата нето површине а анексом, и ПДР-ом који је у припреми биће омогућена изградња 30 хиљада квадрата. Колико ће тачно градити је ствар самог инвеститора а обавеза Града је, да у наредна два месеца, донесе план детаљне регулације овог дела, рекао је Васиљевић. Он је додао и да је АИК банка по основу уређења градског грађевинског земљишта Граду авансно уплатила 660 хиљада евра.

Када је реч о градским инвестицијама Васиљевић је рекао да је у току израда главног пројекта за изградњу прве јавне гараже у Крагујевцу, иза Дуванпромета која је поверена београдском ЈКП Паркинг сервис. Васиљевић очекује да ће пројекат бити готов за 3 до 4 месеца и додаје да ће градња, с обзиром на начин на који се гараже иначе раде, ићи доста брзо. Крагујевац ће тако добити између 190 и 200 паркинг места а изградњу ће финансирати ЈКП Паркинг сервис. Говорећи о путној инфраструктури члан Градског већа за инвестције и развој Небојша Васиљевић рекао је да су у току радови у улици Лазара Мићуновића и улици Слобода а да предстоји реконструкција Босанске и Даничићеве улице.

Извор[уреди]