Ана Ивановић успела да донесе трећи и одлучујући поен

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. април 2008.

Ана Ивановић

Загреб/ Хрватска Друга играчица света Ана Ивановић, иако још ровита од температуре, успела је да донесе трећи и одлучујући поен Србији у мечу са Хрватском у Загребу за улазак у Светску групу Б Федерејшен купа.

Првог дана Ану Ивановић више него успешно заменила је Ана Јовановић, а прва дама српског тениса одлучила је да у недељу ипак изађе на терен дворане у Загребу и реши дилему о укупном победнику овог дуела.

Ана је добила 150. играчицу света Нику Ожеговић са 2:0 у сетовима (7:5 и 6:1).

Први сет трајао је неочекивано дуго и имао је чудан ток. Почео је разменом брејкова, наставио се Аниним лошим сервисом, који је надоместила агресивном игром, да би се дошло до неочекиваних 5:5, уз шест двоструких сервис грешака српске тенисерке. Само на тренутке у првом сету Ана је личила на другу играчицу света, што је показала у неколико кључних тренутака при резултату 5:5. Хрватска тенисерка водила је 40:30, али је Ана серијом сјајних форхенда направила себи позицију за брејк и потом то и учинила, да би на свој сервис освојила сет.

Други сет је већ показао разлику у класи о чему довољно говори и скор - 6:1.

Потом је селектор ФЕД Куп репрезентације Србије Дејан Вранеш шансу указао Теодори Мирчић, која је изгубила од Ане Врљић са 2:0 (6:4, 7:5), па су Хрватице смањиле резултат на 3:1.

Коначан резултат меча Србија - Хрватска је 3:2. Српски дубл Теодора Мирчић/Ана Јовановић после вођства од 4:1 у првом сету предао је дубл хрватском пару Јелена Костанић-Тошић/Ана Врљић. Ана Јовановић је поврдеила прст па је то био разлог за предају.


Извор[уреди]