Пређи на садржај

Амерички војник убио 16 цивила у Кандахару

Извор: Викиновости


11. март 2012.
Кабул/ Бадахстан (Beta-AFP) - Укупно 16 људи је убијено када је један амерички војник изашао из своје базе у провинцији Кандахар на југу Авганистана и почео да пуца на цивиле, рекли су у недељу очевици тог напада.

Извештач Франс преса наводи да је у три куће које је обишао пребројао 16 погинулих и да је међу њима било „деце, жена и старијих мушкараца“.

Ни представници међународних снага за одржавање мира у Авганистану (Исаф), ни авганистанско министарство унутрашњих послова нису до сада дале готово никакве информације о тој пуцњави, осим да је „у инциденту било жртава“.

Амерички војник је прво пуцао у правцу једне куће и убио 11 авганистанских цивила, а затим и на другу кућу где је погинуло петоро људи, рекли су извештачу Франс преса рођаци погинулих који су заједно живели у тим кућама.

„Моја кућа је била на мети напада. Изгубио сам четири члана породице“, рекао је Хаџи Сајед Јан, док је према речима Хаџија Самада у другој кући убијено „11 чланова породице“.

Међународне снаге НАТО за одржавање мира у Авганистану, Исаф, изразиле су у саопштењу „дубоко жаљење због тог инцидента“.

Извор[уреди]