Амандманима поправити закон о тајним подацима

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. октобар 2009.
Београд

(Бета) Заштитник права грађана Србије Саша Јанковић рекао је у уторак да је обавештен да је Савет Европе у потпуности подржао критике повереника за информације од јавног значаја и омбудсмана на предложени Закон о заштити тајних података.

„Последњи договор између министарке правде и мене је следећи: Министарство правде ће амандманима настојати да обезбеди прави контролни механизам за спровођење и примену закона. То сасвим сигурно више не може бити нека посебна служба, као што смо повереник Шабић и ја причали, већ ће то радити само Министарство правде“, рекао је Јанковић

Он је на конференцији за новинаре у Београду, одржаној поводом потписивања споразума о сарадњи са колегама из ЕУ, казао да је оно што је посебно значајно за грађане „то што је отклоњена опасност да повереник и омбудсман буду ускраћени за информације било које врсте“.

„За то ће се у Скупштини постарати амандман заштитника грађана који Влада обећава да ће прихватити... Имамо партнера у извршној власти који прихвата да исправи, односно унапреди тај закон, тако да имамо уверавања да ће проблем бити отклоњен“, казао је Јанковић.

Извор[уреди]