Пређи на садржај

Ал Каида предлаже погодбу

Извор: Викиновости


30. април 2012.
Каиро/ Египат (Beta-AP) - Северноафричко крило терористичке организације Ал Каиде предложило је у понедељак да ослободи британског таоца уколико Лондон дозволи радикалном свештенику за кога се верује да припада тој групи да оде из Британије у другу земљу.

Ал Каида у исламском Магребу саопштила је да ће пустити Стивена Малколма ако буде ослобођен свештеник Абу Катада, за кога се сумња да је једна од водећих личности Ал Каиде у Европи.

„Понудили смо британској влади предлог да ослободимо њеног држављанина Стивена Малколма... који је наш затвореник, ако дозволи шеику Абу Катади да оде у неку од држава Арапског пролећа или било коју другу земљу коју изабере где би му била гарантована слобода, права и достојанство“, наведено је у саопштењу постављеном на исламистичком вебсајту.

Терористичка група је изразила наду да ће Лондон „објективно, разумно и мудро“ размотрити предлог и упозорила да ће британска влада бити одговорна за последице ако дозволи депортацију Катаде у Јордан, где би му било суђено за тероризам.

Извор[уреди]