Пређи на садржај

Акције хапшења вехабија у Србији

Извор: Викиновости


29. октобар 2011.
Нови Пазар-  (Beta) - Полиција је привела 17 особа осумњичених да су припадници радикалног крила вехабизма и у блиској вези са Мевлидом Јашаревићем из Новог Пазара који је пуцао на амбасаду САД у Сарајеву, саопштио је у суботу МУП Србије.

Како је наведено, у просторијама Полицијске управе у Новом Пазару приведено је 12 особа са територије Новог Пазара, две особе из општине Тутин, две из општине Сјеница и један држављанин Босне и Херцеговине.

Припадници полиције су у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом (БИА) претресли 18 објеката на ширем подручју општина Нови Пазар, Тутин и Сјеница.

Том приликом пронађено је 18 компјутера и лаптоп рачунара, око 1.800 CD дискова, око 30 аудио касета, око 50 СМС картица, већи број компакт дискова, једна видео камера са 17 касета, пет војних униформи, три већа ножа, једна сабљу, неколико бејзбол палица, као и литературу која описује и пропагира идеје тог покрета.

Акција полиције почела је у суботу рано ујутру, а Јашаревић који је припадник вехабијског покрета у петак послеподне је пуцао на амбасаду САД у Сарајеву.

Извор[уреди]