Аврам Грант нови тренер Партизана

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


600px Bianco con diagonale Nero con DFC.png

13. јануар 2012.
Београд-  (Beta) - Израелски стручњак Аврам Грант нови је тренер фудбалера Партизана уместо Александра Станојевића, саопштио је у петак београдски клуб.

Управни одбор Партизана на седници је одлучио је да раскине сарадњу са Станојевићем пошто је он повредио одредбе уговора са клубом.

„Управни одбор ФК Партизан на данашњој седници разрешио је дужности Александра Станојевића. Одлука је донета услед повреда Статута и општих аката клуба и уговора о раду извршених од стране Станојевића изношењем и подржавањем изношења нетачних података о раду клуба“, наводи се у саопштењу.

Станојевић је заједно са бившим спортским директором Младеном Крстајићем дошао у сукоб са руководством клуба, после чега је најпре Крстајић смењен док је Станојевић у медијима најавио да ће напустити клупу уколико се то догоди.

После смене Крстајића, Станојевић је према наводима у медијима ипак одлучио да остане на клупи пошто је за то добио и подршку у јавности од Крстајића, али га је данас руководство Партизана сменило.

На место тренера постављен је Аврам Грант који је у каријери радио као тренер у енглеским клубовима, Портсмуту Челшију и Вест Хему а био је и тренер репрезентације Изреаела. Највећи успех Грант је имао са Челсијем када је стигао до финала Лиге шампиона, али је његов тим поражен после пенала од Манчестер јунајтеда.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg