Пређи на садржај

Авион пун оружја срушио се у Сомалији

Извор: Викиновости

9. август 2013.
Могадишу/ Сомалија (Beta-AP) - Теретни авион који је превозио товар оружја скренуо је са писте у главном граду Сомалије и стуб црног дима диже се са места несреће, рекао је у петак званичник аеродрома.

Није било одмах јасно да ли је у питању пад или друга врста инцидента.

Званичник аеродрома који је тражио да остане анониман јер није овлашћен да даје изјаве рекао је да је се срушио теретни авион који је превозио оружје у Етиопију.

Жртве су чланови посаде авиона, која је имала шест чланова. Авион је припадао ваздухопловству Етиопије и преносио је оружје и муницију за мировну мисију у Сомалији, АМИСОМ, коју води Афричка унија. АМИСОМ је на друштвеној мрежи Твитер објавио да се несрећа догодила мало пре осам сати ујутро.

Очевици су рекли да су се из авиона могле чути експлозије, вероватно муниције, као и да је пожар био толико јак да ватрогасци нису могли да га савладају. Није било одмах познато одакле је авион долетео.

Војни авиони редовно слећу на аеродром у Могадишу, који је и главни штаб снага Афричке уније које се боре са исламским екстемистима Ал Шабаба, групе повезане са Ал Каидом.

Извор[уреди]