Пређи на садржај

Авион Ер Франса нестао са радара

Извор: Викиновости1. јун 2009.


Путања по којој је требао да путује лет АФ 447.

Париз / Рио де Жанеиро / Француска / Бразил (РТС / Б92 / Си-Ен-Ен / Би-Би-Си) Авион компаније Ер Франс са 228 путника и чланова посаде нестао је са радара 3 сата након полетања из Бразила ка Паризу, јавиле су агенције. Француска страхује од најгорег могућег сценарија.

Званичници аеродрома Шарл де Гол и компанија Ер Франс потврдиле су да је њихов авион са 231 укрцаном особом, који је летео из Рио де Жанеира за Париз, нестао са радарских екрана док је прелетао Атлантски океан. Ер Франс наводи да се у авиону налази 216 путника и најмање 12 чланова посада.

Ербасов авион А330-200 на лету АФ 447 који је требао да слети у 11:15 на париски аеродрому Шарл де Гол није се појавио. Летелица је полетела у 19:00 по локалном времену са аеродрома у Рио де Жанеиру и након неколико сати нестала је са радара у тренутку док је прелетала Атлантик. Последњи познат контакт, са пилотима, успостављено је у 1:33 по GMT. Британски радио Би-Би-Си пренео је, позивајући се на неименоване изворе са аеродрома, да је авион нестао око осам сати по средњоевропском времену.

Авион је нешто више од три сата након полетања нестао на око 300 километара североисточно од бразилског града Натал, у близини архипелага Фернандо де Норона, потврдио је портпарол бразилског ваздухопловства Хенри Вилсон.

Француске власти страхују да је реч о најгорем сценарију јер би до сада авион остао без керозина. Одмах након што је управа Шарл де Гола саопштила да авиони није слетео, на аеродрома су почели да пристижу бројна родбина и пријатељи путника. Француски председник Никола Саркози наложио да се предузму све мере како би нестали авион био пронађен, а као помоћ бољем информисању на аеродрому је формиран кризни центар.

Извор[уреди]

Википедија
Википедија
Википедија има оригинални текст о овом чланку:
Викимедија остава
Викимедија остава
Викимедија остава има још мултимедија фајлова сродних са: