Пређи на садржај

Абас: Ја сам вођа свих Палестинаца

Извор: Викиновости


21. новембар 2012.
Рамала/ Палестина (Beta-AFP) - Палестински председник Махмуд Абас рекао је у среду да је он вођа свих Палестинаца и да сви Палестинци заједно координирају напоре за постизање примирја између Израела и Хамаса, који је на власти у појасу Газе.

„Ја сам лидер свих Палестинаца. Ја сам одговоран за све Палестинце, укључујући и оне који припадају Хамасу, Исламском џихаду и другим групама“, рекао је Абас на конференцији за штампу у Рамали, после састанка са генералним секретаром Уједињених нација Бан Ки Муном.

„Ми координирамо заједно све наше напоре за постизање примирја у сукобу између Израела и оружаних група у појасу Газе“, рекао је палестински председник.

Абас се током преподнева такође састао са државном секретарком САД Хилари Клинтон која је, као и Бан Ки Мун, у дипломатској мисији у региону.

Главни палестински преговарач Саеб Ерекат рекао је да је Хилари Клинтон пренела Абасу да америчка администрација улаже све могуће напоре да се постигне хитни прекид ватре у Гази, преноси палестинска новинска агенција WAFA.

Абас је рекао Хилари Клинтон да све палестинске фракције, укључујући Хамас и Исламски џихад настоје да постигњу свеобухватно узајамно примирје које ће „осигурати крај израелском убијању“, преноси палестински преговарач.

Извор

[уреди]