Пређи на садржај

Џордан: Садашњи тим САД не би победила мој тим из 1992.

Извор: Викиновости


14. јул 2012.
SAD -  (Beta) - Бивши амерички кошаркаш Мајкл Џордан рекао је данас да репрезентација САД, коју предводи Коби Брајант, никада не би могла да победи „тим снова“ који је учествовао на Олимпијским играма 1992. у Барселони.

„То је апсолутно смешно“, рекао је Џордан после коментара Брајанта да би екипа која се сада припрема у Лас Вегасу за ОИ могла да буде боља.

Он је додао да се не може поредити који је тим бољи, садашњи предвођен Брајантом или „дрим тим“ у којем су поред Џордана играли и Меџик Џонсон и Лери Бирд.

„То није једна од паметнијих ствари које је могао да уради“, рекао је Џордан поводом овог поређења.

Он је истакао да је тим САД који је играо у Барселони 1992 имао 11 играча касније уврштених у Кућу славних, али и тим који је на путу до златне медаље победио у шест олимпијских утакмица са разликом већом од 43 поена.

„Чуо сам да је Коби рекао да нисмо били у сјајној форми. Ми смо били паметни. Он је рекао да смо били сувише стари, али ја сам имао 29 година и био на врхунцу каријере, Скоти Пипен је имао 26 или 27, Чарлс Баркли 29 година. Готово сви смо били у својим двадесетим“, рекао је Џордан.

Бивши амерички кошаркаш одговорио је и због чега мисли да је Брајант тако коментарисао.

„Мислим да он покушава да створи сопствени 'дрим тим', али за мене то још није питање која екипе је боља“, закључио је Џордан.

Izvor

[уреди]