Јулију Тимошенко малтретирају у затвору

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. фебруар 2012.
Вашингтон-  (Beta-AFP) - Јевгенија Кар, ћерка бивше украјинске премијерке Јулије Тимошенко, изјавила је пред Конгресом САД да њену мајку малтретирају у затвору, и позвала америчке власти да изврше притисак на Кијев како би она била пуштена на слободу.

„Јулија Тимошенко је нелегално затворена, и у затвору је малтретирају и понижавају“, рекла је Карова обраћајући се америчким сенаторима.

Ћерка Тимошенкове је казала да је њена мајка била подвргнута тортури неспавања и застрашивања, чији је циљ да се она потпуно психички сломи.

Бивша премијерка Украјине је у октобру прошле године осуђена на седам година затвора због злоупотребе службеног положаја.

Јевгенија Кар (31) је у јануару била у Берлину, Копенхагену, Паризу и Стразбуру, где је од западних земаља тражила да појачају притисак на председника Украјине Виктора Јануковича како би Тимошенкова била пуштена на слободу.

Она је рекла да украјински председник покушава да натера Тимошенкову да напише писмо у којем ће јавно замолити за опроштај и признати одговорност за све што јој се ставља на терет. „То се никада неће десити“, рекла је Јевгенија Кар америчким сенаторима.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg