Још једна експлозија у Бостону

Извор: Викиновости

15. април 2013.
Бостон/ Масачусетс (Beta) - У Бостону је у понедељак увече одјекнула и трећа експлозија, и то у библиотеци Џон Фицџералд Кенеди (ЈФК), саопштила је бостонска полиција, а светски медији јављају да је број повређених порастао на 28.

Амерички Си-Ен-Ен (CNN) јавио је, позивајући се на Општу болницу Масачусетса, да је тамо смештено 19 повређених, од којих је шесторо у критичном стању.

У Библиотеци ЈФК у Бостону, за коју се прво мислило да је такође била мета бомбашког напада, дошло је до пожара који није у вези са нападима, јавио је ЦНН, позивајући се на полицијске изворе. Иако се прво мислило да је у питању још једна експлозија, након две на бостонском маратону, према најновијим информацијама, библиотека није била мета напада.

Kомесар полиције Едвард Дејвис на конференцији за новинаре коју су преносиле телевизије је рекао да у тој експлозији није било повређених. Он је додао да власти нису сигурне да ли је та експлозија повезана са претходне две, али се третира као да јесте.

Према његовим речима, „људи треба да буду смирени, али и да схвате да се ради о дешавању које је у току“.

ЈФК библиотека налази се око три километра од циља Бостонског маратона на тргу Копли, где су бомбе експлодирале. У Библиотеци се чувају документа Џона Кенедија, председника САД који је убијен 1963. године. Музеј је такође посвећен успомени на њега.

У близини циља маратона пронађене су и деактивиране још две експлозивне направе.

Један тркач, полицијац са Роуд Ајленда, изјавио је да је видео двадесетак људи са изузетно озбиљним повредама.

Извор[уреди]