Пређи на садржај

Јол: Пантелић спреман као запета пушка...

Извор: Викиновости4. септембар 2009.

Марко Пантелић

Амстердам/ Холандија (Beta) Тренер Ајакса Мартин Јол признао је да је пријатно изненађен тиме што је нови нападач тог клуба Марко Пантелић већ сада физички одлично припремљен, иако није прошао припреме.

„Марко је већ сада спреман да заигра, што ме помало изненађује Рекао сам му да сам задовољан, а наш физиотерапеут ми је потврдио да Пантелић може одмах да истрчи на терен”

—казао је Јол за сајт Ајакса.

Српском нападачу на крају прошле сезоне истекао је уговор са немачком Хертом, а форму је одржавао тренирајући са Црвеном звездом.

Јол је казао и да Пантелић има велики углед у Немачкој и да није био сигуран да ли ће српски интернационалац желети да игра у холандској лиги.

„Он је велико фудбалско име и, искрено, нисам био сигуран да ли ће пристати да потпише за Ајакс. Многи су мислили да ће из Херте отићи у једну од три најјаче лиге на свету. Он сигурно има квалитет да игра у Шпанији, Италији или Енглеској”

—навео је стратег тима из Амстердама.

Јол је додао да му је драго што је Ајакс, након неколико месеци потраге, ангажовао квалитетног нападача.

„Важно је да смо успели да доведемо новог нападача. Пантелић има сјајну технику и веома је издржљив. Неко ко је дао 40 голова у Бундеслиги не може да буде лош нападач”

—закључио је Јол.

Пантелић је у уторак потписао једногодишњи уговор са амстердамским клубом.

Извор[уреди]