Јожефу Каси притвор до 30 дана

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу22. новембар 2012.
Србија -  (Beta) - Некадашњем директору суботичке филијале Агробанке Јожефу Каси и још тројици осумњичених за малверзације са издавањем банкарских гаранција и одобравања кредита у Агробанци, одредјен је притвор до 30 дана, изјавио је у четвртак увече специјални тужилац Миљко Радисављевић.

Радисављевић је агенцији Бета казао да је судија за претходни поступак Специјалног суда у Београду, на предлог Тужилаштва за организовани криминал одредио притвор Каси, као и заменику директора суботичке филијале Зорану Малешевићу, власнику предузећа "Азохем", "Мала Босна" и "Азотара Суботица" Педји Малишановићу и судском вештаку Миомиру Паовици.

Каса, Малешевић, Малишановић и Паовица су, због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја у среду саслушани у Тужилаштву за организовани криминал.

„Полиција и тужилаштво настављају да проверавају остале спорне кредите и банкарске гаранције које су од 2006. до 2011. године у Агробанци одобрене другим правним лицима која до сада нису била обухваћена истрагом од 8.августа 2012. године“, рекао је Радисављевић.

Према његовим речима, утврђено је да постоји основана сумња да су Каса и Малешевић као одговорна лица у Агробанци у Суботици заједно са другим осумњиченим у тој афери одобравали банкарске гаранције предузећима чији је власник Малишановић и вршили кредитне пласмане за које нису била дата адекватна средства обезбеђења.

При томе су коришћена вештачења осумњиченог Миомира Паовице, у којима је вишеструко увећавана вредност заложених некретнина.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg