Пређи на садржај

Јешић: Влада Србије не поштује Устав и законе

Извор: Викиновости


28. октобар 2012.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Потпредседник Владе Војводине Горан Јешић изјавио је да је Влада Србије најчешће та која не поштује законе које сама предлаже, а у случају Војводине републичка влада не поштује ни Устав Србије.

Јешић је за новосадски од недеље Дневник рекао да се седам одсто буџета Србије који је Уставом Србије гарантовано Војводини „никада не реализује“.

„Нажалост, предлог буџета Србије већ је усвојила републичка влада, и то без икакве јавне расправе и без консултација са представницима покрајинске власти, који уопште нису имали прилику да кажу шта о томе мисле“, казао је потпредседник покрајинске владе.

Додао је да је однос према покрајинским органима по питању финансирања Војводине мањкавост која није карактеристична само за ову него и за претходну републичку владу, коју је водила Демократска странка.

„И тај недостатак дијалога је кључни проблем, односно генератор свих проблема у Србији. Нажалост, изгледа да је традиција у српском парламенту да онај ко има већину мисли да може да се понаша како хоће, па је та лоша навика из претходних влада настављена и у овој“, оценио је Јешић.

Извор[уреди]