Јеремић: Одустајање од Косова води даљем цепању земље

Из Викивести
Иди на навигацију Иди на претрагу


Остале вести из Србије
Локација Србије

Мапа показује позицију Србије у свету и Европи.

Да би сте прочитали, уредили или написали неку вест из Србије посетите простор намењен овим вестима
Србија

23. децембар 2011.
Београд-  (Beta) - Министар спољних послова Србије Вук Јеремић упозорио је да би одустајање од борбе за Косово и Метохију изазвало даље цепање земље.

„Борба за територијални интегритет није само наша уставна обавеза него и насушна потреба. Ако бисмо од ње одустали, цепање земље се не би ту завршило“, рекао је Јеремић у петак увече Радио-телевизији Србије упитан о томе да ли Србија планира промену политике у вези с питањем Косова и Метохије.

Он је рекао да борба за Косово и Метохију и европске интеграције и даље остају приоритети Србије, јер та два циља, како је навео, не могу један без другог.

Јеремић је рекао да је за политику борбе за Косово и Метохију и за приближавање Европској унији владајућа коалиција добила подршку грађана Србије.

Он је признао да се „европски пут“ Србије тренутно „не налази у најбољем стадијуму“, наводећи да је узрок томе пре свега економоска и политичка криза у Европи.

Упитан о могућности да Савет безбедности УН усвоји резолуцију о истрази трговине људским органима на Косову, Јеремић је рекао да су у току консултације у Савету безбедности у вези с тим питањем, али је указао да постоје „отпори“ томе.

„Они који се противе транспарентној истрази која би омогућила да Савет безбедности буде упознат са детаљима по мени ће изгубити сваки морални кредибилитет и прилику да говори о људским правима“, рекао је Јеремић.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg


Википутовања Вики речник Вики књиге Вики цитати Вики изворник Вики врсте Википедија Вики остава Мета Вики
Википутовања Вики речник Викикњиге Викицитати Викиизворник Викиврсте Википедија Викиостава Мета Вики