Јевтићева жели да стигне на циљ, а Максимовић медаљу

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. јул 2012.
Лондон/ Велика Британија (Beta) - Атлетичарка Оливера Јевтић рекла је у уторак да јој је циљ на Олимпијским играма (ОИ) у Лондону да заврши маратонску трку, док је рвач Александар Максимовић казао да ће дати све од себе да Србији донесе медаљу.

Игре у Лондону Јевтићевој ће бити четврте у каријери, док ће 24-годишњи Максимовић први пут учествовати на највећем спортском догађају.

„Заиста није фраза, али сан сваког спортисте је да оде на ОИ. Ја сам успела из првог покушаја да остварим A олимпијску норму, трчала сам чак пет минута брже од норме... Мој циљ у Лондону је да завршим маратон, јер сам била повређена две године. Да ми је неко причао пре два месеца да ћу ићи на ОИ не бих му веровала“, рекла је искусна маратонка новинарима на београдском аеродрому, уочи лета у Лондон.

Максимовић је казао да ће покушати да се кући врати са медаљом.

„На светским квалификацијама сам заузео треће место, победио сам рвача који већ има олимпијску медаљу и бројна европска и светска одличја. Ја бих заиста волео да Србији после 24 године донесем олимпијску медаљу у рвању. Даћу све од себе и надам се да вас нећу изневерити“, казао је Максимовић.

Из Београда су за Лондон данас одлетели српски олимпијци у атлетици и рвању, а у петак ће се остатку тима придружити кајакаши и атлетичари Татјана Јелача и Михаил Дудаш.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg