Јавне набавке у складу са Законом

Извор: Викиновости

9. март 2010.
Крагујевац/ Србија

На адресу председника Скупштине града Саше Миленића из Републичког јавног тужилаштва стигла је писана информација у којој се наводи да је тужилаштво 6.јула 2009.године, поступајући по кривичној пријави уредништва редакције дневног листа Курир, поднетој против више лица због наводних злоупотреба у поступцима јавних набавки, Полицијској управи Крагујевац поднело захтев за прикупљање потребних обавештења.

На основу података из Извештаја који је Полицијска управа доставила Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу, у досадашњем току преткривичног поступка нису утврђене чињенице и прикупљени докази из којих произилази основана сумња да је у поступцима јавних набавки, које су биле предмет провере, учињено неко од кривичних дела за која се гони по службеној дужности, наводи се у информацији Републичког јавног тужилаштва.

Коменатишући ову информацију градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић, у изјави за ТВ канал 9, рекао је да су све јавне набавке урађене у складу са Законом, да злоупотреба није било, и да смо то знали и тврдили од самог почетка. Он је подсетио да је током лета 2009.године о томе било речи и на седници Скупштине града, да је формиран и Анкетни одбор који је разматрао питање јавних набавки и да се након тога председник Скупштине Саша Миленић обратио министарству правде и министарству полиције а одговор је, након пар месеци стигао на исту адресу. Захваљујем се и једном и другом министарству. Грађани Крагујевца и Шумадије су знали да није било злоупотреба. Међутим, није добро оно што сам ја доживео, али то је моја ствар и мој крст који носим, али је добро да се овакве провере сада ураде свуда, дакле, испитати све јавне набавке у великим градовима, поручио је Стевановић.

На новинарско питање да ли ће информација која је стигла из тужилаштва допринети да се односи међу странкама у Крагујевцу релаксирају Стевановић је одговорио: Не верујем. Неке ствари које се дешавају, а крећу из Крагујевца, сметају-и наша директна иницијатива да се земља децентрализује, да се равномерније развија, да се регионализује, да се промени Устав. Ви видите шта се дешава и у Крагујевцу. Некима смета крст, другима породица Ђоковић, трећи покушавају да се политички ангажују око Корман поља и многе ствари се подмећу. Али, ко носи свој крст мора га носити до краја и ја ћу свој носити до краја, рекао је Верољуб Стевановић.

Извор[уреди]