Пређи на садржај

Ђоковић неће бити кажњен због Троицког

Извор: Викиновости
Новак Ђ.
Слика: John Herlong.

28. фебруар 2014.
Лондон-  (Beta) - Међународна тениска федерација (ИТФ) саопштила је у петак да неће упозорити ни казнити другог тенисера света Новака Ђоковића због дружења са Виктором Троицким који је суспендован због кршења правила о допингу .

„Не постоји правило у Тениском Анти-Допинг програму које спречава играча да се дружи са допинговани играчем. ИТФ неће упозорити ни казнити Новака Ђоковића због удруживања са Виктором Троицким“, наводи се у саопштењу ИТФ.

У саопштењу се истиче да ће ИТФ од следеће године увести ново правило, уз сарадњу са Светском анти-допинг агенцијом (ВАДА).

„Од 2015. године увешћемо ново правило којим ће играчу који је суспендован због допинга, бити забрањено да сарађује са лекаром или физиотерапеутом другог тенисера. То се односи само на чланове стручног штаба, а не на активног играча, па ће играчи моћи да се друже иако је један од њих под суспензијом“, наводи се у саопштењу.

Троицки је претходних дана тренирао са Ђоковићем у Дубаију, а медији су спекулисали да ће због тога бити упозорен или Ђоковић кажњен.

Извор[уреди]