Пређи на садржај

Ђоковић и Бракочевић најбољи у 2011.

Извор: Викиновости


23. децембар 2011.
Београд/ Србија (Beta) - Олимпијски комитет Србије уручио је у петак у Београду признања најуспешнијим спортистима, тимовима и организацијама у 2011. години, за коју је оцењено да је била изузетно успешна.

Новак Ђоковић и одбојкашица Јована Бракочевић проглашени су за појединачно најбоље спортисте. Најбоље екипе су ватерполо репрезентација у мушкој, а одбојкашка у женској категорији.

Најбољи тренер је Марјан Вајда, који ради са Ђоковићем, док је најбољи млади спортиста одбојкаш Урош Ковачевић.

Трофеј Међународног олимпијског комитета добио је Одбојкашки савез Србије.

„Улазимо у годину у којој завршавамо циклус 30. Летњих олимпијских игара. Учешће у Лондону биће значајно за нас из много разлога, а дан ОКС тренутак је када се присећамо најбољих из ове године, која нам даје много разлога за задовољство“, рекао је председник ОКС Владе Дивац.

Он је спортистима који су се већ пласирали на ОИ и онима који ће се тек пласирати рекао да ће њихово име самим пласманом остати уписано у историји олимпизма у Србији.

Ђоковић је признање добио у години у којој је освојио три гренд слем трофеја, рекордних пет мастерса и коју је започео са 41 узастопном победом.

Бракочевићева је била проглашена за најбољу играчицу Европског првенства у Београду, на коме је Србија освојила златну медаљу.

Извор

[уреди]