Пређи на садржај

Ђоковић: Увек имам велики мотив када играм за Србију

Извор: Викиновости

8. април 2013.
Бојси/ САД (Beta) - Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да увек има велики мотив када игра за репрезентацију Србије.

Ђоковић је у недељу увече у Бојсију, САД, победио Сема Кверија са 3:1 у сетовима и обезбедио Србији трећи поен у дуелу са САД и пласман у полуфинале Дејвис купа.

„У тенису су ретке прилике за наступе за репрезентацију и од тога не треба већи мотив. Сваки члан нашег тима даје максимум. Меч са Кверијем је био чудан, са лошим почетком, у трећем гему сам изврнуо зглоб. Нисам знао каква је повреда и да ли ћу бити у стању да наставим да се такмичим на високом нивоу“, рекао је Ђоковић.

"Мотивација и инспирација када играм за Србију, тим, саиграчи, селектор и навијачи су вероватно играли велику улогу у психолошком смислу и стиснуо сам зубе", додао је он.

Ђоковић је рекао да је током меча покушавао да не размишља о повреди, због чега је играо опрезно првих сат времена.

„Покушавао сам да се натерам да размишљам о сваком наредном поену и тактици, да потискујем бол. Али, то је готово немогуће урадити, пошто је природно да када се повредите размишљате о томе да ли ћете моћи да се ослоните на ногу, да ли ћете моћи да пружите максимум. Вероватно су лекови, психичка снага и подршка учинили своје и помогли ми да изгурам до краја“, рекао је он.

Први тенисер света истакао је да је у Дејвис купу није битан појединац, већ тимска игра и да је победа у дублу, када су Ненад Зимоњић и Илија Бозољац савладали браћу Боба и Мајка Брајана, била веома важна за коначан исход.

Извор[уреди]