Ђоковић: Дао сам све од себе

Извор: Викиновости

7. јул 2013.
Вимблдон/ Енглеска (Beta-AP) - После финалног меча српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је дао све што је могао у финалу Вимблдона, али да је Британац Енди Мари заслужено победио и освојио трофеј.

„Честитам Ендију, потпуно је заслужио победу, играо је сјајан тенис. Знам колико ова победа значи свима у Великој Британији, свака част. Дао сам све што сам могао, част је бити део овог меча и овог финала“, рекао је Ђоковић на терену после финала.

Ђоковић је изгубио од Марија са 3:0 у сетовима (6:4, 7:5, 6:4).

„Тиме што је Мари први Британац који је освојио Вимблдон после 77 година његов успех чини још већим, свестан сам притиска који има, али дефинитвно је много очекивања од њега, али је ипак извукао турнир ове године. Био је у финалу, сада је освојио“, казао је најбољи тенисер света.

Мари је рекао да је финални меч био изузетно тежак и да је мало фалило да Ђоковић преокрене.

„Прошле године ми је било веома тешко, али сада сам успео да освојим трофеј. Изузетно је био тежак меч, не знам ни како сам успео да победим, било је невероватно. Играо сам против Новака много пута, сви знају да је он један од највећих бораца, замало да тако нешто уради и данас. Једноставно сам успео да прођем“, рекао је Мари.

Извор[уреди]