Žarko Laušević uhapšen u SAD

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. јул 2009.
Beograd-  (Beta) Glumac Žarko Laušević uhapšen je u Sjedinjenim Američkim Državama zbog boravka u zemlji bez vize, saopštilo je danas Ministarstvo pravde Srbije.

"Ministarstvo pravde obavešteno je danas od nadležnih organa SAD da je Žarko Laušević lišen slobode 2. jula 2009. godine. Laušević je priveden od strane Biroa za emigraciju i carine zbog boravka u SAD bez emigrantske vize", navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno u dopisu upućenom Ministarstvu pravde, emigracione vlasti SAD razmatraju mogućnost deportacije Lauševića iz SAD.

Za Lauševićem je raspisana 2002. godine međunarodna poternica na zahtev Trećeg opštinskog suda u Beogradu koji je za njim izdao naredbu za izdavanje poternice radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od 13 godina na koju je osuđen presudom Vrhovnog suda Crne Gore od 22. marta 2001. godine zbog ubistva.

Ministarstvo pravde navodi da će ukoliko Laušević bude deportovan u Srbiju on biti uhapšen na osnovu navedene naredbe Trećeg opštinskog suda u Beogradu i upućen na izvršenje izrečene kazne.


Извор[уреди]