Пређи на садржај

Ž Top svirali teško i sirovo u Beogradskoj areni

Извор: Викиновости


18. октобар 2009.
Beograd-  (Beta) Američki rok trio "Ž Top" tresao je u nedelju uveče Beogradsku arenu vrlo teškim i prljavim bluz-bugi zvukom, dok su u pozadini na video bimovima promicali ekstravagantni automobili, seksepilne žene, naftne pumpe i drugi simboli ovog "starog malog benda iz Teksasa".

Grupa, poznata kao "dvojica sa bradom i treći bez brade koji se preziva brada", otprašila je niz svojih poznatih i manje poznatih pesama pred oko 12.000 ljudi, koji su, gusto zbijeni, potpuno ispunili parter i donji od dva prstena na galeriji.

Gitarista Bili Gibons (Billy Gibbons), svojevremeno miljenik Džimija Hendriksa, i basista Dasti Hil (Dusty Hill), bili su u prvom planu sa svojim dugačkim bradama, kaubojskim šeširima i crnim naočarima, a osim izgleda, delili su i vokale, rapave i grlene, koji su bili sasvim u skladu sa sirovim zvukom njihovih instrumenata.

Koncert je najavljen zavijanjem vuka a otpočeo pesmom "Got Me Under Prešure", i tokom svirke, koja je imala dva bisa, "Ž Top" su izveli hitove poput "Pincushion", "Ćeap Sunglašes", "Gimme All Your Lovin'", "Sharp Drešed Man", "Legs", "La Grange" i "Tush".


Извор[уреди]