Šutanovac ne zna da li je Kfor dostavio snimke

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу6. октобар 2011.
(Beta) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je u četvrtak da nema saznanja da je Kfor dostavio Srbiji snimke incidenata na Jarinju 27. septembra kada su se sukobili Kfor i Srbi na barikadama.

Šutanovac je novinarima u Vojno-tehničkom institutu rekao da pretpostavlja da Kfor ima snimke tih događaja, ali da ih on do sada nije video.

Govoreći o sednici Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije na kojoj je raspravljano o sukobu na Jarinju, Šutanovac je naveo da nije ovlašćen da govori o detaljima, ali da su nadležne službe na toj sednici prikazale objektivnu sliku koja ne ukazuje direktno ni na čiju krivicu.

"U Srbiji je potrebna najveća hrabrost da se kaže da istina nije ni crna, ni bela, nego da je istina negde između", rekao je Šutanovac.

Ministar je dodao da zbog toga Srbija insistira na mirnom rešenju i dijalogu, a ne na konfliktu.

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković je u utorak rekao da vlast krije od građana istinu o događajima na severu Kosova i saopštio šta su službe bezbednosti prenele članovima Odbora za bezbednost Skupštine Srbije o zbivanjima na prelazu Jarinje prošle nedelje.

Извор[уреди]