Пређи на садржај

Šutanovac i Meimarakis za stabilno rešenje na Kosovu

Извор: Викиновости


26. februar 2009.
Beograd/ Srbija (Beta) - Ministri odbrane Srbije i Grčke Dragan Šutanovac i Evangelos Meimarakis zauzeli su se u četvrtak za pronalaženje rešenja za Kosovo zasnovanom na međunarodnom pravu i koje će obezbediti stabilnost i bezbednost u jugoistočnoj Evropi.

"Grčka podržava Srbiju u nastojanju da štiti svoje interese u okviru međunarodnog prava, jer zaštitom međunarodnog prava na Kosovu štitimo međunarodno pravo ma gde bilo ugroženo", rekao je Šutanovac novinarima posle sastanka sa Meimarakisom.

Šutanovac je naveo da mu je Evangelos Meimarakis preneo da će grčki vojnici i dalje učestovati u Kforu i da Grčka nema nameru da smanjuje svoj kontingent.

"Za građane na Kosovu je jako važno da u Kforu učestvuju i jedinice iz Grčke", rekao je Šutanovac i izrazio zahvalnost Grčkoj.

Šutanovac je dodao da je zaključeno da stabilnost regiona u velikoj meri zavisi od odnosa Srbije i Grčke, koje toj stabinosti doprinose, kao i da su dve zemlje zainteresovane za regionalnu saradnju, jer se sistem odbrane ne može svesti samo na jednu zemlju.

Извор

[уреди]