Šutanovac: Pridržavamo se odluke o vojnoj neutralnosti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. jun 2009.
Beograd/ Srbija (Beta) - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je danas da se ministarstvo na čijem je čelu pridržava odluke Skupštine Srbije o vojnoj neutralnosti, ali i podsetio da je Srbija od novembra 2006. godine članica Partnerstva za mir.

Šutanovac je u Skupštini Srbije rekao da je vežba u Gruziji, održana od 9. maja do 1. juna, bila organizovana u okviru programa Partnerstvo za mir, a ne NATO-a.

Na pitanje poslanika Srpske radikalne stranke Borisa Aleksića ko je doneo odluku o učešću Srbije u NATO vežbi u Gruziji i zašto se ta odluka, koja je povučena, krila od javnosti, Šutanovac je naveo da se u trenutku kada je iz Brisela stigla ponuda za učešće Srbije u vežbi nije znalo gde će ona biti održana.

Šutanovac je naveo da je Srbija najpre prihvatila poziv za učešće, ali da je kasnije zbog političkih razloga i smanjenja budžeta odlučeno da dva oficira ne učestvuju u vežbi u Gruziji. Ministar odbrane je rekao da je normalno da Srbija ima koristi od učešća u programu Partnerstvo za mir.

Извор[уреди]