Пређи на садржај

Štrumfovi zaradili više od 500 miliona dolara

Извор: Викиновости


26. септембар 2011.
Лос Анђелес-  (Beta) - Američki film „Štrumfovi“ dostigao je zaradu od preko pola milijarde dolara u svetskim bioskopima, objavljeno je na sajtu Dedlajn.

Kompanija Soni pikčers saopštila je da su "Štrumfovi" proteklog vikenda van SAD zaradili 12,9 miliona dolara, čime je zarada u inostranstvu dostigla 364.4 miliona. U celom svetu film je premašio pola milijarde dolara, pošto je njegova trenutna ukupna zarada 502.8 miliona dolara. Film "Štrumfovi" pratila je velika reklamna kampanja - Soni je organizovao Svetski dan Štrumfova, a MekDonalds je napravio veliku svetsku kampanju u više od 30 000. restorana.

U Španiji, jedno selo u celini je ofarbano u štrumpf-plavu boju, a fanovi Štrumfova postavili su Ginisov rekord po okupljanju najvećeg broja ljudi obučenih poput Štrumfova za 24 sata na različitim mestima. Štrumfove je 1958. kao strip junake izmislio Belgijanac Pjer "Pejo" Kaliford. Tokom sledećih 50 godina, poslužili su kao inspiracija za crtani film, knjige, televizijsku seriju, video igre, žive nastupe i igračke.

Извор[уреди]